zaterdag 7 november 2015

Recensie Bluray Minions



https://tinselblog.files.wordpress.com/2015/09/minions-bd-2d-21.jpgMinions
Regie: Kyle Balda
Cast: Michael Keaton, Sandra Bullock, Jon Hamm, Steve Coogan, Jennifer Saunders, Geoffrey Rush, Steve Carell, Allison Janney
 Stemmen Ned. versie: Barry Atsma, Chris Zegers & Isa Hoes
Waardering: ****
Studio: Uni Studio
Release: 4 november 2015
Genre: Animatie, Comedy, Family entertainment
91 minuten

Onder het mom van "we doen de kinderen een plezier" gingen we naar de Bioscoop om de film Minions te bekijken. Weliswaar in de Nederlandse versie, maar wat maakt dat uit? Je verstaat de Minions toch niet. En een plezier voor iedereen!!

In de film Minions gaan we miljoenen jaren terug in de tijd. We leren de maffe, gele wezens kennen als eencellige organismen en zien in rap tempo hoe ze evolueren (dit gebeurd op ouderwetse getekende wijze als een tekenfilm) en als volwaardige Minions betreden ze het land. Hier ontmoeten ze meteen hun eerste meester, een Tyrannosaurus Rex. Helaas creëren ze onbedoeld zijn ondergang (oeps) en verslijten door de eeuwen geen de meest verschrikkelijke slechteriken. Van Dracula tot Napoleon.
Na een lange tijd zonder baas, in de tussentijd hebben ze een leuk dorp gemaakt op de Noordpool (of Zuidpool), vervelen ze zich dood en Kevin, Bob en Stuart besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe baas.
Hun tocht brengt de trio al gauw bij Scarlet Overkill, ‘s werelds eerste vrouwelijke superschurk. In Londen beleven de drie hun grootste avontuur wanneer ze de woede van Scarlet Overkill op hun hals halen. 
 
Minions speelt zich voor het grootste deel in de jaren ‘60 af, een tijdperk die perfect aansluit bij het beeld van spionnen, gadgets en James Bond. De slapstickgehalte is heel hoog en wordt nooit irritant. Er zijn woordgrapjes die alleen de volwassen kijker zal begrijpen en de makers weten daardoor hun publiek breed te houden. Minions is geen animatiefilm uitsluitend voor kinderen.
Het verhaal zelf is heel voorspelbaar, maar wat geeft dat? De Bluray uitgave bevat twee discs. De Bluray en een DVD. De DVD bevat als extra's 3 minimovies, 2 met de Minions (als vanouds heel leuk maar duurt véél te kort) en de laatste gaat over het criminele gezin Nelson. Deze familie zijn zeer grappige bijfiguren in de film en hebben een korte rol, maar wellicht krijgen ze hun eigen bioscoopfilm. Na het zien van  deze korte film zeg ik; laat maar komen!
De Bluray bevat uiteraard wat meer extra's en, naast een Sing-a-long-filmpje vind je een interactieve kaart (AROUND THE WORLD INTERACTIEVE KAART ) met filmpjes, storyboards, spelletjes waarin je de wereld verkend van de Minions.
In (BEHIND THE GOGGLES – HET ILLUMINATION-VERHAAL VAN DE MINIONS) krijg je een kijkje van de geschiedenis en evolutie van de Minions.


Wout Jut




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers