vrijdag 13 november 2015

Recensie Tamara 7 - Mijn eerste keer!



TamaraTamara 7 - Mijn eerste keer!
Zidrou (scenario), Christian Darasse, Serge Bosse (tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pag. (softcover)
€ 7,95
ISBN: 9789462801301

Stiekem vind ik toch al aardig wat meidenstrips leuk, vooral als de strips zaken behandelen waar vaders van opgroeiende dochters niet omheen kunnen. Strips zoals Tamara zijn stiekem gebruiksaanwijzingen, maar dan aantrekkelijker verpakt (zeg nu zelf, leest u zelf de gebruiksaanwijzing? Die heeft een man toch niet nodig?)

De serie Tamara gaat over, je raadt het al, Tamara. Ze heeft wat meer, licht overgewicht zoals haar moeder noemt. Haar klasgenoten noemen haar gewoon dik. Van alle meiden in de klas is ze ook de enige met wat lichaamsgewicht teveel (de rest is broodmager!). Haar klasgenoot Wagner heeft haar gekozen als doelwit voor allerlei plagerijen (meisjes plagen, zoentjes vragen?) en… haar klas krijgt een nieuwe klasgenoot. Zijn naam is Diego en hij komt uit Santiago. Alle meiden, ook Tamara, zijn in één klap verliefd en zetten al hun charmes in om zijn hart te veroveren.

Het tekenwerk is goed en past geheel bij het karakter van Tamara en haar gezin. Hier zit ook een verhaal achter want haar ouders zijn gescheiden en Tamara heeft een stiefvader. Een van de interessantere momenten uit het album is pagina 8; Enkele momenten uit het leven van een moeder. Met slechts 1 pagina weten de auteurs een schitterend verhaal te vertellen.  
Tamara heeft meer verrassende en ontroerende momenten waarin sommige dingen anders blijken te zijn dan je dacht.
Verlegen is Tamara niet, maar ze twijfelt wel. Maakt ze überhaupt wel een kans, immers, ze is dik. Wat Tamara wel in overvloed heeft is karakter en pit en kan heel grappig uit de hoek komen. Hoe het afloopt? Kijk maar naar de cover.

Wout Jut

 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2015/Tamara-7-PR.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers