vrijdag 20 november 2015

Recensie Vier jaargetijden - Integrale uitgave



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031433803.jpgVier jaargetijden – Integrale uitgave
Cyril Pedrosa (scenario, tekeningen & inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Dupuis (Vrije Vlucht)
336 pagina’s (hardcover)
€ 39,95
ISBN: 9789031433803

Momentopnames. Dat is wellicht de beste omschrijving betreft het plot voor dit meesterwerk. Cyril Pedrosa vertelt een prachtig verhaal waarin je in contact komt met het leven van de karakters, ieder op zoek naar het zin van het leven in verschillende stadia van het leven.
Een jong meisje verteld haar verhaal en maakt foto's van andere mensen. Voorbijgangers in het leven wiens verhaal net zo interessant is. Een tandarts zit midden in zijn midlifecrisis, is gescheiden en vraagt zich af wat het leven nog te bieden heeft. Wat heeft hij nou betekent, want stiekem is hij best wel jaloers op zijn broer. 

Cyril Pedrosa laat de lezer vier jaargetijden doorkruizen waarin we kennis maken met niet alleen verschillende hoofdpersonages en verschillende emoties, maar ook verschillende tekenstijlen en prachtig geschreven lappen tekst (romanstijl, dus zonder plaatjes). Ieder hoofdstuk begint met plaatjes zonder tekst en deze tekstloze pagina's maken grote indruk. Het is een kunst om zonder woorden een verhaal te vertellen die intrigeert. Graag blader je terug om het nogmaals in je op te nemen en waarneer je verder leest (de strip gaat dan op de ouderwetse manier verder) krijg je niet meteen antwoord waarom dit tekstloze verhaal geplaatst is. En dan… valt het kwartje.  

 http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Besprekingen_2015/Vier-Jaargetijden-PR.jpg
Vier jaargetijden is een magistraal meesterwerk ( zei ik dat eerder? Meesterwerk? Ja,ja.) en met Sinterklaas en kerst voor de deur raad ik aan om dit prachtig album als cadeau te geven. Is het niet voor een vriend/geliefde, dan ten minste voor jezelf.

Wout Jut

 http://www.striptip.nl/wp-content/uploads/2015/10/Vier-jaargetijden-05-klein.jpg




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers