vrijdag 13 november 2015

Recensie De Rode Ridder 247 - De klauw



De Rode ridder 247 - De Klauw
Claus D. Scholz (tekst & tekeningen)
Waardering: ***
Standaard Uitgeverij
32 pag. (softcover)
€ 5,95
ISBN: 9789002256998

Merlijn is vertrokken en De Rode Ridder besluit terug te gaan naar de herberg. De mooie dienster Melinda heeft zijn interesse gewekt, al vermoedt hij dat ze meer is dan een gewone dienstmeid. Nauwelijks onderweg komt hij soldaten tegen, in dienst van de lokale graag Lagriffe, met twee gevangenen. Het zijn de gelukzoekers Guido en Gianni en worden beschuldigd dat ze een goudschat hebben gestolen en zullen worden opgehangen. Daar is de Rode Ridder het uiteraard niet mee eens maar kan op dat moment weinig doen.
Wanneer hij in de nacht op pad gaat om de twee pechvogels te bevrijden ontmoet hij een bekend trio, de mooie en bekwame Furïen. De drie dames hebben een missie en na enige omzwervingen slaagt iedereen in zijn opzet, wordt de graaf zijn "troon" ontnomen en verdwijnt iedereen in de nacht.

Het verhaal is rommelig en de Rode Ridder geeft zelf al toe dat hij in een zaak is beland waar hij het fijne niet van weet. De echte hoofdrolspelers van het verhaal zijn de Furïen, drie prachtige dames die weten hoe ze moeten vechten. Maar waarom heet het verhaal De Klauw? Het artefact is slechts een voetnoot van het verhaal en diens invloed op de graaf Lagriffe wordt in de allerlaatste bladzijde kort uitgelegd.
De klauw heeft alle ingrediënten voor een typisch spannend middeleeuws verhaal, maar was dit verhaal een taart geweest, dan had je een mislukte taart uit de oven gehaald omdat de ingrediënten in de verkeerde volgorde zijn gebruikt. Ach, de humor en de actie maken veel goed.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers