zondag 1 november 2015

Recensie De Werelden van Aldebaran - 3e cyclus: Antares 6



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789085584094.jpg 
































De Werelden van Aldebaran - 3e cyclus: Antares 6
Léo (scenario / tekeningen & inkleuring)
Waardering:  ****
Uitgeverij Dargaud
48 pagina’s (softcover)
€ 7,50
ISBN: 9789085584094

Wie bekend is met Léo weet dat de man graag ervan houdt werelden te scheppen die de fantasie prikkelen en heeft verscheidene vergelijkbare series op zijn naam staan. Eerder dit jaar werd met het laatste deel van Namibië een reeks afgesloten en dit bleek nogal een teleurstelling. Heel even was ik bang dat de goede man zijn "touch" kwijt was, maar dit scenario had hij niet in zijn eentje geschreven.
Met een grote opluchting en een nog grotere glimlach las ik de laatste bladzijde van Antares 6. De antwoorden op onze vragen worden naar tevredenheid beantwoord maar Léo zorgt gelijk voor nieuwe intrigerende vragen. Kim wordt eindelijk herenigt met haar dochter en de buitenaardse Sven besluit zich te tonen aan de andere mensen.
Al enige tijd erger ik me aan de personage Jedediah (samen met zijn crewgenoten) en krijgt hij eindelijk wat hij verdient. Sven en zijn vrouwelijke Eltven collega beantwoord in het geheel niet aan de verwachtingen van Jedediah wanneer Sven hem glashard de waarheid verteld over diens achterlijke ideeën, want zij die menen over de absolute waarheid te beschikken zijn een bron van nutteloos lijden en ellende (die zit!) Echter, hoe misselijk ik ook de man vond, de scène waarin hij zichzelf van het leven beroofd is indrukwekkend.
Leo heeft duidelijk nog veel voor de lezer in petto, want Kim Keller en haar vriendin Alexa krijgen meteen weer een nieuw avontuur voorgeschoteld wanneer Eltven hun inlicht over een nieuwe missie.


Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers