vrijdag 27 november 2015

recensie Snippers 6 - Gezellig, toch?



SnippersSnippers 6  - Gezellig, toch?
Aimée de Jongh (scenario en tekeningen)
Waardering: ****
Uitgeverij Strip2000
48 pag. (softcover)
€ 8,95
ISBN: 9789462801288

In Snippers 6, Gezellig toch? maakt onze hoofdrolspeelster de gekste dingen mee. Haar inbox zit vol (reden genoeg dus om moeders te bezoeken), een spook met een bijl in zijn hoofd, een goed boek vind je in de Ikea, duiven zijn lang niet zo dom als iedereen denkt… en een ui snijden kan problematischer zijn dan je dacht.

Ik reis al jaren niet meer met de trein dus de Metro lees ik niet vaak. Om afleveringen te lezen van Snippers ben ik dus geheel afhankelijk van een attente collega die de krant meeneemt. Gelukkig hebben fans van Aimée de Jongh medewerking van Strip2000, die de grappige strookjes uitgeven in albumvorm.
Aimée de Jongh heeft een behoorlijke dosis gezonde humor (ligt eraan wat je definitie is van gezonde humor) en met Snippers leeft ze zich helemaal uit. Met een eenvoudige tekenstijl tekent ze in strookjes van 3 panelen een ijzersterke grap (mijn oudste dochter rolde bijna brullend van het lachen van de bank) waarbij ze gebeurtenissen behandelt uit haar dagelijks leven. Hoe leuk kan het saaie, burgerlijke leven blijkbaar zijn?

Wout Jut 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers